VERSLAG

Bluepers pakt de punten in de Bernheze-Derby

20/02 – HEESCH – Vandaag stond de uitdaging om de goede start van 2011 (6-2 winst op Nooit Gedacht) voort te zetten. Bij winst gaan de Bluepers de directe concurrenten uit Nistelrode voorbij op de ranglijst.  De vorige ontmoeting tussen beide teams eindigde in een rechtvaardige 1-1. Op Sander Geurts en Niels Langens, beide herstellend van een knieblessure, en de uitgeleende Sander Megens na was de volledige selectie aanwezig.

HVCH begon zeer slap en met weinig beleving en strijd aan deze belangrijke derby. Het scherper startende Prinses Irene had vanaf het begin van de wedstrijd het betere spel. De gecreëerde kansen werden in de 15e minuut beloond door een doelpunt uit een corner. Ook na deze waarschuwing was HVCH niet in staat om weerstand te bieden aan het spel van de tegenstander. Na slap verdedigen was de keeper kansloos op een goed gesplaatst schot van de aanvaller, 0-2.

Goed wakker geschut begonnen de Heeschenaren steeds beter te combineren en liet het aanvallende intenties zien. Het was Laurenz Maas die in de 33e minuut met een knap afstandschot de aansluitingstreffer scoorde!

Het druk zetten op de Nistelrooijse verdediging had een goed effect. Nadat Bennie goed diep werd gestuurd, werd hij in buiten de zestienmeter in scoringspositie neergehaald.  De rode kaart bleef achterwege, maar Bart Broeksteeg kreeg onterecht de kans om vanaf de penaltystip de gelijkmaker te scoren. Of het aan de vorm van de dag lag of aan de avond ervoor is niet bekend, maar de nooit missende Blueper produceerde een slap schot die gemakkelijk te pakken was voor de keeper. Even later was Bart Broeksteeg wederom ongelukkig in zijn afronding toen zijn inzet net voorlangs ging na goedvoorbereidend werk van Peter Dielissen.

Vastbesloten om de achterstand goed te maken, kwamen er in de rust maar liefst 3 verse aanvallers het veld in. Het was Stephan Geurts die zijn goede invalbeurt tot tweemaal toe bekroonde met een mooie assists. Allereerst redde Bart Broeksteeg zijn eergevoel door met een goed schot de gelijkmaker aan te tekenen. Vervolgens was het Laurenz Maas die met een geplaatste bal de doelverdediger het nakijken gaf en hiermee in de 65e minuut de 3-2 op het scorebord bracht.

De gelijkopgaande wedstrijd gaf wat kleine kansen aan beide kanten. Het was echter wederom Broeksteeg die de wedstrijd in het slot gooide door de 4-2 te scoren. Prinses Irene was echter niet tevreden met dit resultaat en ging meer risico nemen wat resulteerde in de aansluitingstreffer. Met nog 10 minuten te spelen was de spanning terug in de wedstrijd!

De ruimtes werden groter en beiden teams speelden op de aanval. Door goede reddingen van HVCH goalie Gerrit-Jan Leeijen kon de voorsprong vast gehouden worden. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd faalde Bluepers spits Joost Pieterse, één-op-één met de keeper, om zijn 2e doelpunt van het seizoen te scoren.

HVCH kan tevreden zijn met de zwaarbevochten 4-3 overwinning op de directe concurrent.
Kunnen de goede resultaten volgende week voortgezet worden tegen Nulandia?

verslag: Niels Langens

HVCH - Prinses Irene 4 - 3