VERSLAG

BLUEPERS haalt uiteindelijk makkelijke overwinning binnen

13/02 – HEESCH – Na weken lang slecht weer was het eindelijk zover. De eerste wedstrijd na de winterstop kon worden gespeeld. Bluepers kreeg thuis Nooit Gedacht op bezoek, wat de eerste confrontatie met de ploeg uit Geffen betekende. Doordat Nooit Gedacht slechts 2 punten achterstond betekende dit een belangrijke wedstrijd. Het was echter aan het begin van de wedstrijd te merken dat de ploeg uit Heesch een lange winterstop achter de rug had.

HVCH starte zeer matig aan de eerste helft en had moeite de bal in de ploeg te houden. Er werden vooral veel slechte passes en lange ballen gegeven, waardoor Nooit Gedacht de overhand had. Dit resulteerde dan ook in een vroege achterstand. Bluepers kwam echter weer snel op gelijke hoogte doordat Alex v Cruchten een corner van Broeksteeg binnenkopte na één van de sporadische aanvallen in het 1e kwartier. Na zo'n 25 minuten voetballen kreeg Bluepers meer grip op de wedstrijd. Het was echter Nooit Gedacht dat opnieuw op voorsprong kwam. In de 33e minuut kwam Bluepers op gelijke hoogte na een mooie bal van Peter Dielissen die op zijn wenken werd bediend door Stephan Geurts die zijn tegenstander op snelheid aftroefde. Vlak voor rust maakte van der Biezen een doelpunt na een messcherpe counter. Hierdoor ging Bluepers met een 3-2 voorsprong de rust in.

In de 2e helft leek het wel of er een andere tegenstander in het veld stond. Nooit Gedacht kon het combinatievoetbal van de 1e helft niet meer laten zien en werden zodoende ook niet meer gevaarlijk. Het duurde echter tot het laatste kwartier voordat Bluepers de wedstrijd definitief besliste. Er werden een aantal omzettingen gedaan. De moe gestreden van Cruchten en Geurts werden vervangen voor Broeksteeg en Dielissen. Het waren ook de twee invallers die de wedstrijd op slot gooide. Eerst was het Broeksteeg die wegdraaide bij zijn tegenstander en raak schoot, waarna Dielissen de wedstrijd definitief besliste door de van dicht bij één op één met de keeper hard raak schoot. In de blessuretijd baalde zijn teamgenoten dat Broeksteeg van dichtbij voor open goal zijn 2e van de middag binnentikte na goed voorbereidend werk van Laurenz Maas. Hierdoor zijn de eerste 3 punten na de winterstop voor Bluepers binnen, en kunnen ze volgende week vol aan de bak tegen directe concurrent Prinses Irene in de derby van Bernheze.

Doel: Gerrit-Jan Leeijen;
Verdediging: Chris Gielis (Mitchell de Groot 46), Sander Megens, Willy vd Akker, Bart Kuppen (Walter v Aalst 46);
Middenveld: Peter Dielissen (Niels v Venrooij 46), Alex v Cruchten, Bart Broeksteeg (Laurenz Maas 46), Nick vd Biezen;
Aanval: Stephan Geurts, Joost Pieterse.