VERSLAG

BLUEPERS haalt verdient maar moeizaam overwinning binnen

21/11 – HEESCH – Op deze zondag stond het beladen duel tussen HVCH en Berghem Sport op het programma. De wedstrijd begon met een wat afwachtende huiding van beide ploegen. Het was HVCH dat een licht overwicht had. In de 20e minuut kreeg HVCH een tegenslag te verwerken, met een ogenschijnlijk zware blessure moest Sander Geurts het veld verlaten. Hij werd vervangen door Laurenz Maas, die koud in het veld met een geplaatst schot zorgde voor de 1-0. Lang kon er echter niet worden genoten van de voorsprong. Door knullig verdedigen kwam Berghem Sport op 1-1. Wat tevens de ruststand betekende.

In de rust werden er een aantal omzettingen gedaan. Berghem Sport werd steeds sterker in de 2e helft en HVCH moest steeds verder achteruit. Er werd besloten om een verdediger van het veld te halen (Willy vd Akker) en deze te laten vervangen door een extra aanvaller (Alex v Cruchten). Achteraf gezien bleek dit een goede keuze. Met Alex v Cruchten en Stephan Geurts stonden er op dat moment twee sterke balvaste aanvallers voorin. Berghem Sport bleef de overhand houden, maar HVCH kwam er steeds vaker uit met levensgevaarlijke counters. Dit resulteerde in de 2-1 door Alex v Cruchten, die de bal binnenschoof nadat Stephan Geurts deze klaar legde vanuit een lange voorzet. Niet veel later leek de wedstrijd beslist toen Bart Broeksteeg de buitenspelval omzeilde na een lange bal van Niels v Venrooij. Die op rechts duidelijk beter tot zijn recht kwam. Het was echter toch weer Berghem Sport die tekende voor de aansluitingstreffer. Vlak voor tijd haalde Bart Broeksteeg hard uit van buiten de zestien en liet de keeper voor de vierde maal de bal uit het net halen. Hiermee was het verzet van Berghem Sport gebroken en bleven de drie punten in Heesch.

Doel: Gerrit-Jan Leeijen;
Verdediging: Mitchell de Groot, Walter v Aalst, Willy vd Akker, Bart Kuppen (Chris Gielis 46);
Middenveld: Peter Dielissen, Sander Megens (Nick vd Biezen 46), Bart Broeksteeg, Sander Geurts (Laurenz Maas 21);
Aanval: Alex v Cruchten (Stephan Geurts 46), Joost Pieterse (Niels v Venrooij 46)