VERSLAG

Sterk Bluepers laat niets heel van SDDL

13-09 – Heesch – Bluepers heeft zondagmiddag heerlijk aan het zelfvertrouwen kunnen werken. De gretige Heeschenaren hadden in eigen huis geen enkele moeite met een bijzonder zwak spelend SDDL, dat een ruime nederlaag moest slikken. De arme ploeg kreeg genadeloos doelpunten om de oren: 11-0. Bij rust leidde de thuisploeg al met 7-0. Hierna vonden de gastheren het wel genoeg en spaarden zij de bezoekers.

De competitie wedstrijd van zondagochtend had niet beter kunnen beginnen voor Bluepers. Het Duel met SDDL was nog geen 20 seconden oud toen Broeksteeg de ploeg uit Heesch op een 1-0 voorsprong zette en met deze razendsnelle treffer verdwijnt de Blueper waarschijnlijk in de geschiedenisboeken.

Van Buul koos er afgelopen zondag voor om een aantal jeugdspelers het vertrouwen te geven. Door het wegvallen van een aantal selectiespelers koos van Buul ervoor om de A junioren Minten, Leijen, Heesakkers en Lagarde bij het elftal te halen. Het vertrouwen van de coach werd hierin allerminst geschaad.

In het begin van de wedstrijd werden de Heeschenaren behoorlijk terug gedrongen door de opponent. Bluepers liet afgelopen wedstrijd echter zien een meester in de counter te zijn. Binnen korte tijd had men laten zien dat ze zich wel raad wisten met de geboden ruimte en na zo’n 20 minuten stond er al een 4-0 stand op het scorebord dankzij doelpunten van 2x Broeksteeg, Minten en Leijen.

Hierdoor begonnen de spelers van SDDL de kopjes te laten hangen en werd het voor Bluepers een wedstrijd waarin lekker vrij kon worden gevoetbald. Met de gedachte dat de 1e plaats in de competitie lonkte werd er voor rust nog drie keer gescoord. Op het scorebord kwam de naam van nogmaals Minten, Dielissen en A vd Akker. Het enige smetje op de eerste helft was het geblesseerd uitvallen van Broeksteeg in de 40e minuut.

In de 2e helft werden er door van Buul een aantal omzettingen gedaan. Dit had ook z’n gevolgen voor het voetbal in de 2e helft. Er konden voorin niet zoveel ballen worden vastgehouden waardoor het moeilijker werd om van achteruit te voetballen. Het was ook hieraan te danken dat er slechts een eindstand van 11-0 op het scorebord kwam te staan. In de 2e helft werden slechts vier doelpunten gemaakt waaronder de mooiste van de wedstrijd. Na een goede pass nam Lagarde de bal vol op de pantoffel en leverde hiermee een onhoudbaar schot. De overige doelpunten kwamen op naam van Heesakkers, v Cruchten en nogmaals Lagarde. Dankzij deze prestatie staan de Bluepers minimaal één week bovenaan. Volgende week wacht de hekkensluiter Ulysses en zullen de Heeschenaren weer vol aan de bak moeten en zal er gewaakt moeten worden voor onderschatting.

Doel: Chris Gielis;
Verdediging: Bart Kuppen, Walter v Aalst, Willy vd Akker (Joost Pieterse 46), Peter Dielissen (Nalsey Zimmerman 46);
Middenveld: Sander Megens (Nick vd Biezen 70), Arno vd Akker (Danny Heesakkers 46), Simon Leijen, Tom Lagarde;
Aanval: Bart Broeksteeg (Alex v Cruchten 40), Danny Minten.