VERSLAG

Bluepers vindt na rust strijdwijze voor ruime zege

06-09 – Haren - Het duel tussen SBV en HVCH (4-6) van afgelopen zondag gaat de geschiedenis is als één van de meest doelpuntrijke wedstrijd in de geschiedenis van de Bluepers. Slechts één keer kwam het in de historie voor dat er meer doelpunten werden gemaakt in een wedstrijd.

Van Buul had afgelopen zondag geen reden tot klagen over de gang van zaken rondom zijn ploeg. De keuzeheer had de beschikking over een bijna geheel fitte selectie voor de uit wedstrijd naar Haren. Van Buul kon in de heksenketel in Haren alleen niet beschikken over Arno vd Akker die niet geheel ongeschonden uit de voorbereiding was gekomen.

Er werd sterk begonnen door de Bluepers die vanuit de aftrap hun wil aan de tegenstander probeerde op te leggen. Door middel van verzorgt voetbal werd er geprobeerd om steeds verder op te schuiven in de richting van het doel van SBV. Door een ongeconcentreerd moment van Gielis kwam SBV tegen de verhouding in op voorsprong. Lang konden ze echter niet genieten van hun voorsprong. Na een scherp ingedraaide vrije trap van Maas kon v Cruchten de bal in het doel glijden. Niet veel later werd het 1-2 door opnieuw v Cruchten die een bal van Dielissen op waarde schatte. Vlak voor rust kreeg Bluepers een domper te verwerken na slecht uit verdedigen werd er niet gefaald door de spits van SBV.

In de rust werden er een aantal omzettingen gedaan door v Buul. V Venrooij en vd Biezen kwamen voor respectievelijk Megens en Dielissen vervangen. Kuppen maakte in de 2e helft zijn rentree, na een afwezigheid van een half jaar, en verving v Aalst. Er werd de spelers op het hart gedrukt dat een overwinning tot de mogelijkheden behoorde, aldus v Buul.

Al vroeg in de 2e helft kwam Bluepers op een 2-3 voorsprong nadat een corner van vd Biezen ineens het doel in zeilde. Door een makkelijk gegeven strafschop na een harde charge van v Venrooij kwam SBV terug in de wedstrijd en niet veel later kwamen ze zelf op een 4-3 voorsprong. Na dit moment gingen de mannen uit Heesch meer op de aanval spelen. De moe gestreden Pieterse werd door v Buul vervangen voor Dielissen. Na een goed uitgevoerde counter werd vd Biezen voor een open doel gezet door v Cruchten, en dit bleek een koud kunstje. Een kwartier voor tijd kwam Bluepers op een verdiende 4-5 voorsprong, nadat een scrimmage uit een corner door Langens in het dak van het doel werd geschoten. Vlak voor werd de eindstand door Dielissen op het scorebord gezet na een fraai aanval. Dielissen stiftte de bal op een onthoudbare manier over de doelman. Het was voor de Bluepers de eerste competitiezege in lange tijd.

Volgende week mogen de spelers hun borst nat maken voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen SDDL.

Doel: Chris Gielis;
Verdediging: Niels Langens, Walter v Aalst (Bart Kuppen 46), Willy vd Akker, Casper vd Broek (Nalsey Zimmerman 46);
Middenveld: Peter Dielissen (Nick vd Biezen 46), Sander Megens (Niels v Venrooij 46), Bart Broeksteeg, Laurenz Maas;
Aanval: Alex v Cruchten, Joost Pieterse.