VERSLAG

Een gelijkspel: Daar schieten we dus niets mee op!

09/11 – HEESCH - van een verslaggever - Rhode R+B uit Sint Oedenrode stond deze vroege ochtend voor HVCH 12 op het programma. Beide teams hebben slechts 9 punten uit 8 wedstrijden. Na vorige wedstrijd in Veghel verloren te hebben, was het nu noodzaak om deze week niet zonder punten achter te blijven. Winnen van Rhode zou de Heeschenaren een versterkte positie in de middenmoot van de competitie bezorgen. Wederom kwam HVCH vroeg in de wedstrijd op achterstand. Zoals de afgelopen 2 wedstrijden was het dus opnieuw achter de feiten aanlopen. Gelukkig was er ditmaal de snelle gelijkmaker.  En een gelijkmaker was dan ook typerend voor deze wedstrijd. Een eind uitslag van 3 tegen 3 stond er op het scorebord na anderhalf uur voetbal.

1e helft

Op veld 7, aan de kant van de trainingsvelden begon om 10u. de wedstrijd onder leiding van Rudo Romijnders. Wederom begon HVCH wat aan de zwakke kant. Diverse alcoholdampen en brakke gezichten tekenden de beginfase van de wedstrijd. Toch werd er al veel beter gecombineerd dan voorgaande wedstrijd. Er was meer rust in het spel en de opbouw verliep beter. HVCH kreeg kansen, maar steeds ontbrak de eindpass.
De brilstand bleef echter niet lang op het scorebord staan. Na een verdedigingsfout aan de kant van HVCH, kwam vervolgens plots Rhode op voorsprong. Er werd een hoge bal door het midden gespeeld, verkeerd afschermen van de verdediger en niet uitkomen van de doelman waren het gevolg. Geheel tegen de verhouding in, stond HVCH dus tegen een achterstand aan te kijken.
Na enkele minuten was er een soortgelijke actie met de doelman uit St. Oedenrode. De benjamin van HVCH, Niels van Venrooij, maakte zich ondanks zijn tengere houding goed sterk in de lucht. Met een klutskopbal tot gevolg, kon de keeper de bal uit het net vissen.
Rhode zette na de gelijkmaker steeds meer druk op de verdediging van hvch.
De kopsterke spelers aan Rhode zijde hadden al diverse pogingen gedaan, maar keeper Fransen stond zijn mannetje. Hij laat per wedstrijd weer beter zien waarom hij in de Bluepers-selectie opgenomen is. Echter bleef Rhode gevaarlijk en daar kwam dan ook uit een corner de 1-2. Een kopbal van aanvoerder nummer 9. De smaakmaker van de eerste helft bij Rhode en een obstakel voor de HVCH verdediging.

2e helft

Na de thee gingen we de tweede helft in met een aantal nieuwe spelers. Willy vd Akker & Chris Gielis kwamen het middenveld versterken. Chris, na lange tijd van afwezigheid kon hij weer eens wedstrijdritme opbouwen. Echter werd hij hard aangepakt door de middenvelders uit St. Oedenrode. Hij verliet het veld al na 20 minuten en werd vervangen door Marcel vd Akker.
HVCH stond begin tweede helft, in de verdediging redelijk stabiel te voetballen. Hierdoor kon het meer vooruit voetballen en het Rhode moeilijker gaan maken. Na een fraaie combinerende actie van de voorhoede van HVCH had Bart Broeksteeg de bal, met enkel nog de keeper die hem kon behoedden van een doelpunt. De topscorer van HVCH 12 was ditmaal niet zelfzuchtig en legde de bal mooi af op Niels v Venrooij. Deze kon zo vrij eenvoudig zijn tweede doelpunt van de wedstrijd binnen tikken. Het was weer gelijk en HVCH zette in deze fase steeds meer druk. Het voelde aan dat er deze zondagochtend meer te halen viel. Niet veel later verloor Maas in eerste instantie de bal rond de 16 meter van Rhode. Maar direct hierna bezorgde hij, met een correcte sliding, de bal recht voor de voeten van Nick vd Biezen. Deze haalde van zo’n 20,8 meter pardoes verwoestend uit op doel. De verontwaardigde keeper was kansloos en HVCH stond voor het eerst in de wedstrijd voor.
De eindfase van de wedstrijd was vervolgens nogal rommelig. Rhode bleef aanvallen om een gelijkspel af te dwingen. De wedstrijd werd grimmiger en 2 gele kaarten werden nog uitgedeeld. De eerste voor Nalsey Zimmerman wegens een gevaarlijke tackel. De tweede voor een speler van Rhode, die zijn frustraties al schoppend jegens een HVCH speler uitte.
Tegen het einde van de wedstrijd zette Rhode een aanval over de rechterkant op. De spelers schoven goed door vanuit de achterhoede. Spelers van HVCH stapten in, maar Rhode rondde de aanval behendig af met een doelpunt.
Echt grote kansen waren er vervolgens niet veel meer. Bij een stand van 3 – 3, ging even later ook de stopwatch van de scheidsrechter.

Nabeschouwing

Een gelijkspel tegen een ploeg die even zoveel punten in de competitie behaald heeft. “Daar schieten we dus eigelijk helemaal niets mee op” was dan ook de conclusie in de kleedkamer. De andere ploegen boven ons in de ranglijst, lopen dus alleen maar meer uit.

Volgende week reizen we af naar Liempde voor een wedstrijd tegen de nummer 5, DVG. Misschien is het verstandig volgende week de zondagochtend niet al te veel te laten beïnvloeden door de voorgaande zaterdagavond.

Doel: Mike Fransen;
Verdediging: Nalsey Zimmerman, Walter van Aalst (Marcel vd Akker 55), Nick vd Biezen, Bart Kuppen;
Middenveld: Peter Dielissen (Willy vd Akker 46), Laurenz Maas, Arno vd Akker (Chris Gielis 46), Sander Megens;
Aanval: Bart Broeksteeg, Niels v Venrooij.