VERSLAG

Bluepers dankzij Maas en Broeksteeg voorbij Schijndel

Bluepers zag Schijndel een 2-0 voorsprong nemen, maar won uiteindelijk toch in een spectaculair duel. Laurenz Maas kroonde zich tot matchwinner, al eiste ook Broeksteeg een hoofdrol op tijdens de 3-2 zege.

Broeksteeg zorgde voor de beslissing. De spits tekende in de 80 ste minuut voor de 3-2. Laurenz Maas stuurde hem alleen richting de doelman van Schijndel, waarna hij heel beheerst de bal in het doel schoof. Het was Broeksteeg zijn tweede treffer, want 10 minuten eerder had hij ook al de gelijkmaker gemaakt.

Voorbereiding

Na de conditioneel zware training op donderdag kregen de spelers van de trainer slechts 1 opdracht mee. De opdracht was: Zaterdag de wedstrijdbeelden van de wedstrijd Schijndel - Vorstenbosche Boys (4-1 red.) goed bestuderen zodat je de bewegingen van de directe tegenstander kan dromen. Een alcoholische versnapering en stappen waren uiteraard uit den boze.

Zondagochtend was de spanning in de kleedkamer om te snijden. Toen de opstelling werd bestudeerd werd al gauw duidelijk dat er voor de man in vorm, Joost Pieterse, een plaatsje op de bank was gereserveerd. Hij bleek zich niet aan de opdracht van de trainer te hebben gehouden; buiten de alcoholwalm die om hem heen hing produceerde de topspits ook nog eens misselijkmakende bierscheten. Terwijl de opstelling van coach Buul normaliter altijd verrassend en onnavolgbaar is, leek hij ditmaal de ernst van de situatie in te zien. Hij plaatste pinchhitter Willy vd Akker dan ook in de punt van de aanval.

1e Helft

Om exact 10.00 uur begon de op voorhand als voetbalspektakel bestempelde wedstrijd. In de eerste minuut stuurde Bart Kuppen Arno van de Akker diep. Van de Akker trok voor, maar het dooropvolgende schot werd helaas gekraakt. Buiten deze vlugge kans begonnen beide teams zwak. Echt grote kansen bleven uit. Er werden hier en daar wat duels uitgevochten, maar het gevecht waar men voor naar de Heesche velden was gekomen bleef uit. HVCH had een licht overwicht maar wist dit niet in grote kansen, laat staan doelpunten, uit te drukken. De defensies stonden bij beide teams duidelijk het best. De stand die na 45 minuten op het scorebord stond was logischerwijs 0-0.

2e Helft

Trainer Buul bracht van Aalst en Pieterse om zowel rust als gevaar te creƫren. Schijndel had tijdens de thee duidelijk een donderpreek gekregen. Ze kwamen dan ook zeer fel uit de kleedkamer. Voordat de spelers van HVCH doorhadden dat er weer werd gevoetbald stond de 0-1 op het scorebord. Een vlotte counter werd koelbloedig ingeschoten en Fransen was kansloos; 0-1. De ban was gebroken. Het schommelde kansen op en neer. Gescoord werd er echter pas in de 66e minuut. De rechtsbuiten van Schijndel omzeilde de buitenspel van HVCH doordat de pass van richting werd veranderd. Keeper Fransen was opnieuw kansloos; 0-2. Coach van Buul schreewde vanaf de zijkant allerlei tactisch gebrabbel waar de spelers geen wijs uit konden halen. Het werd ze echter wel duidelijk dat er zowel feller als beter gevoetbald moest gaan worden. Na een 1-2 op het middenveld kreeg de gelouterde linksbuiten Laurenz Maas het op zijn heupen. Een indrukwekkende rush volgde met als hoogtepunt een geplaatste schuiver die via de binnenkant van de paal het net trof; 1-2. De Bluepers geloofden er zichtbaar weer in. Het voetbal werd wat beter verzorgd, waardoor het zelfvertrouwen groeide. Een kansenregen aan beide zijdes volgde. Keeper Fransen hield HVCH met een aantal fraaie reddingen in de wedstrijd. Uiteindelijk trok HVCH aan het langste eind: Broeksteeg zorgde voor de beslissing. De spits tekende in de 80ste minuut voor de 3-2. Laurenz Maas stuurde hem alleen richting de doelman van Schijndel, waarna hij heel beheerst de bal in het doel schoof. Het was Broeksteeg zijn tweede treffer, want 10 minuten eerder had hij na twee pogingen ook al de bevrijdende gelijkmaker gemaakt.

Nabescouwing

Laurenz Maas werd dankzij zijn voortreffelijke spel en belangrijke doelpunt uitgeroepen tot Man of the Match en kreeg naast een bosje bloemen en een fles champagne ook drie kussen op de wang van Sascha Verstegen.

Zondag 2 november wacht opnieuw een belangrijke wedstrijd voor de equipe van van Buul. Een uitwedstrijd tegen Blauwgeel staat dan op de planning.

Doel: Mike Fransen;
Verdediging: Bart Kuppen, Nick vd Biezen, Niels Langens (Walter van Aalst 46), Peter Dielissen;
Middenveld: Niels v Venrooij, Bart Broeksteeg, Sander Megens (Joost Pieterse 46), Laurenz Maas;
Aanval: Arno vd Akker, Willy vd Akker.