VERSLAG

Wedstrijd beslist binnen het kwartier

12/10 – HEESCH – Eindelijk na een reeks verliezen winnen de Bluepers weer eens een wedstrijd. Ditmaal stond VOW/Hobij uit Zijtaart op het programma. Nu HVCH 12 in de onderste regionen van de competitie mee draait, was het uiterst belangrijk deze wedstrijd tegen de hekkensluiter te winnen.

Voorbereiding

Na 4 nederlagen op rij is HVCH 12 toe aan een overwinning. VOW/ Hobij   lijkt hier het ideale slachtoffer voor. Met 5 nederlagen en een doelsaldo van 0 voor en 40 tegen lijkt het een gemakkelijke prooi. Alle spelers waren dan ook zeer gemotiveerd.

1e helft

Het is meteen duidelijk dat HVCH 12 de overhand heeft in deze wedstrijd.
Na enkele gemiste kansen komt HVCH in de 10e minuut op voorsprong. Een op het oog simpel te houden afstandschot van Peter verdwijnt achter de verbaasde doelman: 1-0!

Nu de score is geopend is, is de Zijtaartse verdediging zo lek als een zeef. Binnen 5 minuten slaan de Bluepers spitsen twee keer toe. Eerst is het de gelouterde Alex Cruchten die de bal beheerst achter de Zijtaartse goalie tikt na goed voorbereidend werk van Bart Broeksteeg. Even later is het de in diepte gestuurde Alex Cruchten die de bal goed terug legt op Joost Pieterse: 3-0. Bluepers spits Joost Pieterse gaf na de wedstrijd de volgende verklaring af: ‘Ondanks de negatieve statistieken heb ik altijd vertrouwen gehad in mijn scorend vermogen.’

Na deze oplevingen zakt het niveau van de wedstrijd behoorlijk in. HVCH is zonder meer de sterkere ploeg, maar kan dit verschil niet waarmaken. Na nog enkele gemiste kansen van Bart Broeksteeg en Alex Cruchten, komt de 4-0 op het scorebord. Na een goede actie van Bennie aan de rechterkant schiet Bart Broeksteeg de bal beheerst binnen.
In een spaarzame tegenaanval scoort VOW zijn 1e doelpunt van het seizoen: 4-1.

2e helft

Ondanks het voornemen de 2e helft beter te voetballen, lukt dit helaas niet. De Bluepers zijn vandaag niet in staat het eigen spel te spelen. Slechts enkele malen laten de Bluepers zien dat ze veel meer voetballend vermogen hebben dan Zijtaart. Dit resulteert in een aantal kleine kansen. Pas laat in de 2e helft is het Bart Broeksteeg die met een individuele actie de score opvoert.

Ondanks de aanvallende intenties van VOW / Hobij kunnen ze amper voor gevaar zorgen. Dit is mede te danken aan de Bluepers verdediging en doelman Mike Franssen.

Tegen het eind van de wedstrijd bekroond Niels ‘Bennie’ van Venrooy zijn aanvallende spel met zijn 3e assist. Na een zelf opgezette aanval glijdt Laurenz Maas op zijn aangeven de eindstand op het scorebord: 6-1.

Nabeschouwing

Zonder goed te voetballen heeft HVCH 12 de 3 broodnodige punten gepakt. Met deze oppepper op zak is het de taak van Hans van Buul om de Bluepers te motiveren voor de volgende competitie wedstrijd tegen Schijndel/Bol Accnts op 26 oktober.

Doel: Mike Fransen;
Verdediging: Sander Megens, Niels Langens, Walter v Aalst, Peter Dielissen (Casper vd Broek 46);
Middenveld: Willy vd Akker, Bart Broeksteeg (Chris Gielis 46), Arno vd Akker (Bart Kuppen 46), Niels v Venrooij;
Aanval: Alex v Cruchten (Laurenz Maas 46), Joost Pieterse.