VERSLAG

BLUEPERS DURVEN NIET MEER OP TELETEKST PAGINA 819 TE KIJKEN

05/10 – MARIAHEIDE – Na een zwaar bevochten wedstrijd druipt HVCH weer zonder punten af naar Heesch. Desondanks hebben de Bluepers volgens coach v. Buul hun beste wedstrijd van het laatste half jaar gespeeld en is het slechts afwachten tot dat ze de weg naar boven weer weten te vinden. Tot die tijd staan de Bluepers met 3 punten op een beschamende 10e plaats en zullen ze teletekstpagina 819 voorlopig even mijden.

Voorbeschouwing

Sportpark Spoorzicht te Mariaheide - De altijd lastige uitwedstrijd tegen SCMH stond vandaag op het programma. Op papier zou je bij de toto zo een “eentje” kunnen invullen. HVCH draait immers slecht en SCMH had de laatste 3 wedstrijden gemakkelijk gewonnen. Toch kwamen de mannen uit Heesch niet naar Maria Heide om cadeautjes weg te geven.
Van Buul had ondanks de lage opkomst toch weer een gemotiveerd elftal in veld gestuurd, te noemen: Franssen, Kuppen, v. Aalst, v.d. Biezen, Dielissen, Megens, Broeksteeg, Gielis, Maas, v. Venrooij en v. Cruchten.

1e helft

Fanatiek begon HVCH aan de wedstrijd. Je kon duidelijk zien dat het al beter liep als tegen Avesteijn. Toch bleek in de beginfase direct dat ze ondanks de goede bedoelingen het niet gemakkelijk zouden krijgen. SCMH had de ploeg uit Heesch goed geanalyseerd want ze pakten HVCH meteen op haar zwakke punt, de dode spelmomenten.
Zo kopte SCMH  de eerste de beste corner direct erin, zowel de keeper als de verdedigers stonden aan de grond genageld. Na de 1-0 probeerde HVCH al vechtend en combinerend bij de goal van de tegenstander te komen maar verder als een paar afstandschoten kwamen de Heeschenaren niet. Terwijl SCMH in de 38e minuut wederom profiteerde van het gegeven dat HVCH moeite heeft met corners. De corner kon na het zwakke uitkomen van keeper Franssen makkelijk worden binnengekopt. Vlak voor tijd hadden de Bluepers nog een penalty verdiend nadat Bart Broeksteeg in kansrijke positie ten val werd gebracht, echter was de scheidsrechter dit ontgaan. Gedesillusioneerd ging HVCH de rust in met een 2-0 achterstand.

2e helft

Na thee met een peptalk begon HVCH sterk aan de 2e helft. In de 46e minuut bracht v.d. Akker door middel van een mooie bal v. Cruchten in kansrijke positie. v.Cruchten haalde schitterend uit maar met een katachtige redding werd de bal uit de bovenhoek getikt. Even leek het erop alsof de Bluepers de wedstrijd naar hun hand konden zetten, maar door een knullige bal (via de scheidsrechter in de voeten van de spits van SCMH) kwam na een mooi schot SCMH toch op een 3-0 voorsprong. HVCH die niet weer een afgang wilde meemaken ging vol in de aanval om de regenachtige zondagochtend toch nog wat glans te geven.

Na veel aanvallend werk kwam men beetje bij beetje steeds dichter bij de goal van SCMH. Hun keeper had echter een aantal goede reddingen. Hij kon in de 70e minuut een corner niet meer voorkomen.

Het gebruikelijke duw en trekwerk bij de hoekschoppen volgde en tot ieders verbazing gaf de scheidsrechter een strafschop. Bart Broeksteeg schoot deze beheerst in de linkerhoek binnen en bracht het verschil terug tot 2 doelpunten.
Er volgde aan beide kanten nog een aantal kansen maar tot doelpunten kwam het niet meer.

Nabeschouwing

Opmerkelijk was de persconferentie na afloop

voorafgaand aan de strafschop
van de wedstrijd. ” Dit was onze beste wedstrijd van het afgelopen half jaar. Vooral in de tweede helft speelden we erg goed. Alleen we maakten de kansen opnieuw niet af". aldus Bluepers-coach Hans van Buul over de wedstrijd die zijn ploeg met 1-3 verloor. “ik heb een dominant HVCH gezien, het is wrang dat je dan verliest.”

verslag: Bart Kuppen