VERSLAG

BLUEPERS beginnen seizoen met ruime overwinning

07/09 – VORSTENBOSCH – Tijdens de openingswedstrijd van het seizoen moest de ploeg uit Heesch het opnemen tegen de Vorstenbossche Boy’s uit Vorstenbosch. Tijdens de voorbereiding heerste er in de ploeg het gevoel dat er eindelijk een keer om de titel moest worden meegedaan, daarom moest vandaag de eerste stap worden gezet. Vol vertrouwen en met een gezonde dosis inzet werden de eerste punten meegenomen naar Heesch, 1-5 voor HVCH.

voorbereiding

Tijdens de voorbereiding had van Buul vele mogelijkheden geprobeerd, wat tot op heden nog geen overwinningen had opgeleverd. Wel moest er aan het seizoen worden begonnen met een behoorlijk uitgedunde selectie, zo kon de coach niet beschikken over Gielis, v Venrooij, vd Goor, Megens en Fransen. Deze laatstgenoemde is dé nieuwe aanwinst voor de Bluepers. Na al weer een geruime periode zonder vaste doelman te hebben gezeten, kunnen we ons komend seizoen gaan versterken met Mike Fransen. Een nadere introductie zal snel volgen. Vanwege late beslissingen, en een sluitende transfermarkt is Fransen nog niet direct speelgerechtigd. Hij zal hoogst waarschijnlijk volgende week zijn debuut gaan maken. Na het bestuderen van zijn spelers werd er besloten om met de volgende spelers te beginnen.

wedstrijdverslag

Er werd behoorlijk slordig aan de wedstrijd begonnen door de ploeg uit Heesch. Men was vooral tegen zichzelf aan het voetballen doordat er heel veel fouten werden gemaakt in de passing en omdat er te snel voor de lange bal werd gekozen. Hierdoor was de thuisploeg de eerste 20 minuten de betere ploeg. Hierna begon het beter te draaien bij HVCH wat ook resulteerde in enkele mogelijkheden, deze waren echter niet besteed aan A. vd Akker en vd Broek, die oog in oog met de keeper het net niet konden vinden. Na zo’n 30 minuten ging Broeksteeg wat dieper spelen, waardoor er eerder druk kon worden gezet en hierdoor kwam er ook meer dreiging in het spel. Vorstenbosch kon niet goed omgaan met de druk en had veel moeite met de opkomende Maas en Dielissen  aan de zijkanten. In de 35ste minuut kwam Vorstenbosch er uit met een gevaarlijke counter, nadat HVCH een voordeel situatie slecht uitspeelde, deze werd echter gestopt door een harde charge van Langens die hiervoor een terechte gele kaart ontving. In de 38ste minuut werd Broeksteeg diep gestuurd, in eerste instantie vond hij de keeper op zijn pad, maar in de rebound zag hij v Cruchten vrijstaan. Deze had geen probleem, en ronde koel af. Een paar minuten later was Broeksteeg opnieuw zijn tegenstander te vlug af. Hij kreeg de bal weer bij v Cruchten, die al weer zijn 2de van de wedstrijd maakte. Niet veel later werd er door de goed leidende scheidsrechter afgefloten voor de rust.

In de tweede helft werden er door de coach enkele omzettingen gedaan. Zimmerman en v Aalst kwamen erin voor respectievelijk A. vd Akker en Langens, hierdoor schoof Kuppen door naar het middenveld en kwam Dielissen centraal te spelen. HVCH kwam goed uit de startblokken in de 2de helft en zette Vorstenbosch direct onder druk  Na een aantal kleine mogelijkheden kreeg Dielissen in de 57ste minuut de bal vanaf de achterlijn terug gespeeld van Maas. Rond de punt van de zestien meter, legde hij aan voor een geplaatst schot in de verre hoek. Na deze 0-3 ging HVCH wat terughoudender voetballer en ging het meer op de counter spelen, waardoor er vooral over links vele gevaarlijke aanvallen ontstonden. In de 68ste minuut ontsnapte Broeksteeg over links na een mooie bal van v Cruchten. Dit buitenkansje was in twee instanties wel aan hem besteedt. Vorstenbosch kreeg ook enkele mogelijkheden maar telkens vonden ze vd Biezen op hun pad, die echter na de wedstrijd er achter kwam dat hij een gebroken pink opgelopen had. In de 75ste minuut was er voor de zoveelste keer een aanslag gepleegd op de benen van Broeksteeg, wat resulteerde in een vrije trap op de rand van de zestien. Deze werd door Dielissen op een fraaie manier onderkant lat binnen geschoten. Hierna volgde er een publiekswissel van v Cruchten, welke werd vervangen door M. vd Akker. In de 80ste minuut maakte Vorstenbosch toch nog een doelpunt vanuit een corner, doordat hun spits hoog boven Zimmerman uitkwam en de bal in knikte. Vlak voor tijd leek de wedstrijd nog uit de hand te lopen, nadat een speler van Vorstenbosch natrapte nadat hij een harde charge van W. vd Akker had ontvangen. Dit resulteerde in een gele kaart voor vd Akker en een rode kaart voor de speler van Vorstenbosch. Kleine kansen waren nog voor Maas, Pieterse en M. vd Akker maar gescoord werd er niet meer. En dus was de eerste overwinning, 1-5, een feit.

nabeschouwing

Uit deze wedstrijd moet de ploeg uit HEESCH toch het nodige zelfvertrouwen hebben kunnen halen, want volgende week wacht al weer de topper tegen Avanti uit Schijndel die nu samen met HVCH aan kop gaan. Het zal vooral voor van Buul een taak worden zijn spelers scherper te krijgen voor het doel, zodat eerder een stempel op de wedstrijd kan worden gedrukt.

Doel: Nick vd Biezen;
Verdediging: Bart Kuppen, Niels Langens (Walter v Aalst 46), Willy vd Akker, Casper vd Broek;
Middenveld: Peter Dielissen, Arno vd Akker (Nalsey Zimmerman 46), Bart Broeksteeg, Laurenz Maas;
Aanval: Alex v Cruchten (Marcel vd Akker 77), Joost Pieterse