VERSLAG

HVCH verliest van arbitrage

2/4 - BERGHEM – Op deze doordeweekse avond werd er door HVCH een inhaalwedstrijd gespeeld tegen Berghem Sport. Deze wedstrijd werd eerder in het seizoen gestaakt vanwege de erbarmelijke omstandigheden. Het zou voor HVCH een gedenkwaardige avond worden. Ondanks dat de ploeg uit Heesch vrijwel de gehele wedstrijd het betere van het spel had trokken ze toch aan het kortste eind. Dit was vooral te wijten aan het dramatische fluitwerk van de scheidsrechter die voor de wedstrijd al aan de overwinning van Berghem Sport aan het denken was. Voor HVCH zal het na deze wedstrijd nog lastig worden om in aanmerking te komen voor de derde plaats.

Voorbeschouwing

Vanwege de wedstrijd op woensdagavond was de voorbereiding hierop verre van ideaal. En deze mocht dan ook wel zeer hectisch genoemd worden. Vrijwel niemand kon vanwege verplichtingen op tijd aanwezig zijn. We hadden dus nauwelijks tijd om te kunnen omkleden laat staan dat een warming-up tot de mogelijkheden behoorde. Vanwege de vele afmeldingen begonnen we met een voor vele wat vreemde opstelling. Dit pakte achteraf echter niet slecht uit en bij vlagen werd er goed gevoetbald.

Wedstrijdverslag

Ondanks de beperkte voorbereiding begon HVCH goed aan de wedstrijd. Voorin was er veel beweging bij van Cruchten en Pieterse. Hierdoor konden van de Goor en Broeksteeg voor veel dreiging zorgen door het centrum. Aan de zijkanten verliep de samenwerking goed tussen van Venrooij en Megens en andere de andere kant tussen Maas en Zimmerman. Centraal achterin hielden van de Biezen en Dielissen het goed dicht. Na een enkele goede mogelijkheden van HVCH was het na 25 minuten spelen dan eindelijk raak. Van Cruchten onderschepte een pass en zag de keeper te ver voor de lijn staan. Met een prachtig schot zette hij de 0-1 op het scorebord. Niet veel later kreeg HVCH een vrije trap op de rand van de zestien meter, deze kon door de keeper nog maar net tot hoekschop worden verwerkt. Vlak voor rust kwam na een aanval van Berghem Sport een bal in de kluts voor de voeten van hun spits, die hem volledig tegen de verhouding in binnenschoot. Hiermee ging men de rust in met een 1-1 tussenstand.

In de tweede helft werd er door coach van Buul nog wat meer risico genomen, doordat Zimmerman werd gewisseld voor de meer aanvallend ingestelde Gielis. HVCH kwam niet helemaal lekker uit de kleedkamer en het werd dan ook al snel 2-1 voor de thuisploeg. Hoe meer de wedstrijd vorderde des te meer de scheids zijn stempel ging drukken op het spel. HVCH kreeg haast geen overtredingen meer mee en alles was in het voordeel van de thuisploeg. In de 73ste minuut kreeg HVCH ten onrechte een strafschop tegen, waar echt werkelijk niets aan de hand was. Vanwege protesteren kreeg van de Biezen een gele kaart en W. van de Akker in eerste instantie ook. Waarna de scheids zelfs een rode kaart trok. Van der Biezen nam de plaats in het doel over maar kon de strafschop ook niet keren. In de 80ste minuut stuurde Broeksteeg van Cruchten diep waarbij de laatst genoemde een spierblessure opliep en werd vervangen door M. van de Akker. Vijf minuten voortijd was de wedstrijd gespeeld toen Dielissen de bal in eigen doel kopte na een misverstand met van de Biezen. In middels waren de gemoederen hoog opgelopen bij de spelers van HVCH die geen goed meer konden doen bij de scheidsrechter. Zo eindige de wedstrijd in een 4-1 nederlaag en liep HVCH tegen 3 gele en een rode kaart op.

Nabeschouwing

In de volgende wedstrijd tegen OVC’63 zullen weer de 3 punten moeten worden gepakt wil HVCH het uitzicht behouden op een plek bij de eerste 4 van de competitie. Dit zal echter moeten gebeuren W. van de Akker die na zijn rode kaart 3 wedstrijden is geschorst. Ook van Cruchten ligt er enkele weken uit met een blessure.

Doel: Willy van de Akker;

Verdediging: Sander Megens, Nick vd Biezen, Peter Dielissen, Nalsey Zimmerman (Chris Gielis 46);

Middenveld: Niels v Venrooij, Bart Broeksteeg, Rob vd Goor, Laurenz Maas;

Aanval: Alex v Cruchten (Marcel vd Akker 80), Joost Pieterse.