VERSLAG

Wanneer de wind mee wil spelen..

..neemt HVCH met moeite revanche

09/03 - LITH –Op deze stormachtige zondagochtend was het aan HVCH om zich te revancheren voor de blamerende nederlaag eerder in het seizoen. Het was tevens de dag dat er weer twee spelers terugkeerde na een lange afwezigheid, te weten Casper van de Broek en Alex van Cruchten. Vanwege de harde wind was het voor beide teams één helft lastig voetballen. Dankzij een laat doelpunt lukte het desondanks toch weer om de 3 punten mee te nemen naar Heesch. Uit de statistieken blijkt dat HVCH het dit seizoen goed doet in uitwedstrijden. Mede doordat het duel tussen de concurrenten Berghem Sport en Maaskantse Boys in gelijk spel eindigde komt de derde plaats weer in zicht.

voorbereiding

Ook bij de uitwedstrijd tegen NLC’03 werden we weer verrast met een nieuwe keeper, het was al weer de achtste van het seizoen. Evenals vorige week was het weer puzzelen voor trainer van Buul en assistent Kuppen. Naast de langdurig afwezigen waren ook van der Biezen en Megens verhinderd. Hierdoor moest er ook deze wedstrijd weer geschoven worden met de poppetjes. Wat niet altijd gepaard gaat met tevredenheid bij verscheidene spelers. Toch speelde we vandaag met een samenstelling die voor de meeste niet vreemd was. De trainer was er vanuit gegaan dat er met deze spelers gewonnen moest kunnen worden.

wedstrijdverslag

Het lukt HVCH de laatste tijd niet om scherp aan een wedstrijd te beginnen, dit was ook vandaag weer het geval. De wedstrijd was nog maar nauwelijks bezig of het eerste balbezit van NLC’03 was al omgezet in een doelpunt. De keeper ging bij dit doelpunt niet geheel vrijuit maar hij herstelde dit op een uitstekende manier tijdens het verdere verloop van de wedstrijd. In de 15de minuut werd van de Broek gewisseld doordat duidelijk te merken was dat hij nog wedstrijdritme mist, hij zat dan ook totaal niet in de wedstrijd. In de eerste helft speelde HVCH niet zo zeer tegen NLC’03 maar in grote mate tegen de wind, het was voor de spelers dan ook steeds moeilijk om een medespeler te vinden. Vrijwel alle lange ballen belanden in de voeten van de tegenstander, en als er dan al een bal goed viel dan was een tegenstander scherper in het duel en was er weer balverlies. Op slag van rust kwam er dan toch eindelijk een goede kans voor HVCH. Laurenz gaf hem over links voor, maar de kans was niet besteed aan van de Goor. Recht in de handen van de keeper. Men mocht dan ook blij zijn dat het slechts een 1-0 achterstand was met de rust. Nadat we met 1-0 de rust in waren gegaan was het nodig om een aantal wissels toe te passen in de opstelling zodat er wat meer bezieling in het spel zou komen. Dielissen kwam met een vrije rol in de verdediging te spelen in de plaats van Gielis, en Pieterse nam de plaats in van van Venrooij. Mede ook dankzij de wind in de rug was HVCH in de 2de helft veel sterker. Het duurde echter lang voordat de mee gekomen supporters konden genieten van een doelpunt. Dit was vooral te wijten aan het feit dat het vizier voor het doel niet scherp stond, met name Broeksteeg had hier vandaag last van hierdoor was hij genoodzaakt dit te compenseren met strijdlust. Het werd HVCH in de 2de helft ook moeilijk gemaakt door de arbitrage in Lith. De fouten van deze man, die in het nadeel van de uit spelende ploeg vielen, waren niet op twee handen te tellen. In de 72ste minuut kwam HVCH enigszins gelukkig op gelijke hoogte doordat Dielissen bij een corner op fraaie wijze gebruik maakte van de wind en hierdoor zeilde de bal in één keer in het doel. NLC’03 bleef in de 2de helft loeren op de counter en een aantal keer werden ze behoorlijk gevaarlijk, dit werd echter verholpen door goed optreden van met name keeper Tax en van Aalst die weer een degelijke wedstrijd speelde. In de 78ste minuut kwam HVCH eindelijk op voorsprong, een lange bal van de keeper werd volledig verkeerd beoordeeld en in de kluts kreeg A. van de Akker de bal mee en ronde hij koel af. Deze 2-1 voorsprong was gezien het spelbeeld in de 2de helft volkomen verdiend. In de 86ste minuut liep de wedstrijd bijna uit de hand doordat de scheidsrechter weer is een keer niet kortdaad optrad, uiteindelijk resulteerde dit in een gele kaart voor Broeksteeg. In de laatste minuten golfde het spel nog wat op en neer maar dit leverde geen gevaarlijke situaties meer op waardoor de overwinning binnen was.

nabeschouwing

Na deze zwaar bevochten overwinning op NLC’03 wacht volgende week de thuiswedstrijd tegen Herpen. In deze wedstrijd zullen we het ons niet kunnen permitteren om met dezelfde instelling de duels in te gaan, want dan zullen we van de koude kermis thuiskomen.

Doel: Andy Tax;

Verdediging: Casper van de Broek (Niels Langens 15), Christian Gielis (Peter Dielissen 45), Walter van Aalst, Nalsey Zimmerman;

Middenveld: Laurenz Maas, Bart Broeksteeg, Rob van de Goor, Niels van Venrooij (Joost Pieterse 45);

Aanval: Arno van de Akker, Alex van Cruchten.