VERSLAG

HVCH 10 blijft ongeslagen in 2008
Dezelfde einduitslag als eerder in het seizoen

02/03 - HEESCH – Op een winderige ochtend in maart mochten de Bluepers proberen de 2de overwinning tegen de ruwaard binnen te halen. HVCH moest deze wedstrijd beginnen met een enigszins gehavende selectie, onder andere door blessures moest trainer van Buul 6 spelers missen. Samen met zijn nieuwe assistent Kuppen, die door blessures voor onbepaalde tijd is uitgeschakeld, moest er behoorlijk gepuzzeld worden om tot een mooie opstelling te komen. Uiteindelijk zou dit resulteren in een overwinning voor HVCH waardoor ze hun ongeslagen status in 2008 behouden.

voorbereiding

Vanwege het ontbreken van Kuppen, W. van de Akker en van de Broek bleven er in verdedigend op zich weinig opties over. Zimmerman was niet geheel fit en daardoor werd besloten om hem op de bank te laten beginnen. Hierdoor werden Dielissen en van der Biezen naar achteren gehaald. Op het middenveld kreeg van de Goor de voorkeur boven Maas, die al maanden met last aan de enkels voetbalt. Van Buul en zijn assistent Kuppen hadden besloten toch weer met een 4-4-2 formatie te gaan spelen, omdat men uiteraard niet tevreden kon zijn met de vorige wedstrijd.

1e helft

In de eerste helft was er een gelijk spelbeeld te aanschouwen, omdat beide teams redelijk aan elkaar gewaagd waren. Het duurde echter vrij lang voordat het eerste doelpunt te aanschouwen was. Dit had vooral te maken met het feit dat er meerdere malen werd verzuimd om de kansen af te maken, onder andere Pieterse, Broeksteeg en A. van de Akker hadden goede mogelijkheden op de openingstreffer. Na ruim een half uur spelen werd dan toch de ban gebroken. Ruwaard was niet helemaal zuiver bij een ingooi en A. van de Akker reageerde alert, met een mooie lob liet hij de keeper van Ruwaard kansloos. HVCH bleef het echter lastig houden, vooral doordat er veel snelle en wendbare spelers bij ruwaard in de aanval liepen. Het duurde dan ook niet lang voordat de gelijkmaker op het scorebord kwam. Na een mooie aanval gaf de aanvaller van Ruwaard Dielissen het nakijken en schoot hij zuiver raak. Op slag van rust brak er opnieuw een speler van Ruwaard door, dit werd echter onschadelijk gemaakt door keeper Gielis. Deze was echter net te laat waardoor er een ongelukkige botsing ontstond waardoor de aanvaller met een behoorlijke blessure naar de kant moest. Hierdoor besloot de scheidsrechter te fluiten voor het rustsignaal.

2e helft

In de rust werden van Aalst en A. van de Akker in de kleedkamer achter gelaten. Hierdoor kwam Maas weer op zijn positie te voetballen en kwam van de Goor in de spits te spelen. Dit bleek achteraf geen slechte zet van de trainer. In de achterhoede werd van Aalst vervangen door Zimmerman. In de tweede helft ontstonden er grote ruimtes in de achterhoede van Ruwaard en deze waren duidelijk wel besteedt aan de voorhoede van HVCH waardoor er de ene na de andere kans ontstond. Het duurde dan ook niet lang voordat HVCH op voorsprong stond. Dielissen onderschepte de bal en stuurde van de Goor weg, deze wist wel raad met dit buitenkansje en legde de bal met rechts in de verre hoek. In de 68ste minuut gaf Broeksteeg een lage voorzet, na een slim overstapje van Maas was het een koud kunstje voor van de Goor om de bal in het lege doel te schuiven. HVCH was in de 2de helft duidelijk de boven liggende partij, en als Ruwaard er al uit kwam dan werden ze hooguit gevaarlijk met doelpogingen van grootte afstand. In de 73ste minuut kwamen van de Goor en Pieterse door over links waarna de laatst genoemde de bal breed speelde op Broeksteeg. Deze zag dat de rechtse hoek geheel vrij was en plaatse de bal via de doelpaal in het net. In de 77ste minuut gooide Broeksteeg het duel in het slot na een goede aanval tussen Maas, Broeksteeg en van de Goor. Er kwamen nog wel enkele kansen maar gescoord werd er niet meer door HVCH. In de 89ste minuut veroorzaakte Pieterse een vrije trap, deze werd uiteindelijk na een hevige scrimmage en een hands bal door de benen van keeper Gielis binnen geschoten. Hiermee werd de eindstand bepaald op 5-2 in het voordeel van de Bluepers.

Nabeschouwing

Deze wedstrijd heeft voor het nodige vertrouwen gezorgd, en hiermee kan op voort gebouwd worden voor de aankomende wedstrijd tegen NLC’03. Van onderschatting zal geen sprake meer mogen zijn, en de Bluepers zullen gebrand zijn op revanche na de teleurstellende thuis nederlaag eerder in het seizoen.

Doel: Christian Gielis;
Verdediging: Niels Langens, Walter van Aalst (Nalsey Zimmerman 45), Nick van der Biezen, Peter Dielissen;
Middenveld: Niels van Venrooij, Sander Megens, Bart Broeksteeg, Rob van de Goor;
Aanval: Joost Pieterse, Arno van de Akker (Laurenz Maas 45)