VERSLAG

The battle of the Year!
HVCH 8 tegen ons aller HVCH 10

27/01 - HEESCH – De weersomstandigheden waren perfect voor een ochtend voetbal. Ondanks dat deze wedstrijd slechts vriendschappelijk was, stond er heel wat meer op het spel. Prestige, wraak en bovenal de eer waren redenen voor een prachtig duel. Verder stonden er een aantal “woiven” langs de kant waardoor iedereen toch net een stapje extra deed.

1e helft

HVCH 8 begon in de verwachtte opstelling. De scouts van HVCH 10 hadden uitstekend werk verricht. HVCH 10 probeerde door een fantasie opstelling de tegenstanders te misleiden. Peter verving de geblesseerde Willy in de goal, Nalsey “de Zwarte Parel” was de stormram in de spits, en Chris stond tegenover de zoon van zijn vrouw,  door wie hij al snel uit de wedstrijd werd gevoetbald. Verder stond “Buffalo Bart” op het middenveld als bewaker van Martin Castro Gomez. De overige posities waren wel normaal bezet. Deze tactiek bleek de eerste helft redelijk succesvol. Ondanks dat HVCH 8 de overhand had in de eerste helft, leidde dit niet tot grote kansen, laat staan doelpunten. De vooraf als sterspeler bestempelde Adrie van den Berg kon geen pannen of potten breken vanwege de goede bewaking door Walter “Het Beest”.Zodra de sterspeler een beetje ruimte kreeg, probeerde hij direct te schieten. Echter, de doelman had hier zelden moeite mee. De wedstrijd stond bol van de flauwe grappen en foute passen. Maar ondanks dit leefde de wil om te winnen aan beide kanten. Ook het gelouterde HVCH 10 creëerde af en toe kansen. Zo raakte Bart “1 man te veel” Broeksteeg de paal na een rommelige aanval.

2e helft

In de rust vielen  een aantal opvallende wissels plaats. Chris verving Peter, die overigens knap de nul wist te houden in zijn debuutwedstrijd als keeper, in de goal. Peter vormde samen met Bart Broeksteeg het middenveld, en “Buffalo Bart” kwam op de plaats van Chris. Nalsey zakte naar achter, waardoor ”Big Brother” Arno in de spits kwam.

De 2e helft begon zwaar voor het team van coach van Buul. Op het middenveld waren constant spelers vrij. Na een tiental minuten gespeeld te hebben kwam de oorzaak naar boven. HVCH 8 speelde met 12 man! Nadat er een speler werd opgeofferd bij HVCH 8, werd HVCH 10 steeds sterker. Dit resulteerde dan ook al gauw in een doelpunt. Peter Dielissen lanceerde Broer die op het randje van buitenspel vertrok, gemakkelijk de keeper voorbij ging en koelbloedig afrondde. HVCH 10 bleef de bovenliggende partij, al waren de kansen van HVCH 8 vele malen groter. Zo kwamen Adrie van den Berg en Willem-Jan van der Heijden beiden alleen voor de keeper te staan. Chris was echter scherp, en daardoor bleef de voorsprong gehandhaafd. “Buffalo Bart” was een echte aanjager, en zorgde dan ook dat iedereen scherp bleef waardoor de voorsprong vastgehouden kon worden.

Nabeschouwing

Na 90 minuten redelijk sportief voetbal  bleef het 1-0 voor de Bluepers. De overwinning was verdiend, al had een gelijkspel ook op zijn plaats geweest. Na deze wedstrijd werd eens te meer duidelijk waar het echte talent van HVCH zit. Nu op naar de volgende wedstrijd; thuis tegen Ulysses uit Megen op 17 februari.

Doel: Peter Dielissen (Christian Gielis);

Verdediging: Christian Gielis (Arno vd Akker), Niels Langens (Nalsey Zimmerman), Walter v Aalst (Bart Broeksteeg), Rob vd Goor (Sander Megens);
Middenveld: Laurenz Maas (Peter Dielissen), Bart Kuppen, Bart Broeksteeg (Laurenz Maas), Nick vd Biezen;

Aanval: Nalsey Zimmerman (Niels v Venrooij), Joost Pieterse.