VERSLAG

Klei, modder, regen, wind, Maren Kessel uit : 1 - 1

02/12 - MAREN KESSEL – Na een eerdere overwinning op Maaskantse Boys 4 (2-1), moesten we nu in de klei  “aanmodderen”  tegen het lastige MKB (Maaskantse Boys, red.). Op een zeer drassig, moeilijk bespeelbaar veld met heel veel wind begonnen beide teams aan de wedstrijd.

Er was zoveel wind in Maren - Kessel, dat alle hoge ballen die aangespeeld werden, weg waaiden.. Toch braken MKB en de bezoekers uit Heesch (HVCH, red.) er allebei een paar keer mooi uit. Helaas leverden deze kansen geen doelpunten op. MKB hanteerde erg goed positiespel en de Heeschenaren hier af en toe best veel moeite mee. Mede door de moeilijke weersomstandigheden kwam HVCH er ook een paar keer goed door. Regen, modder & veel wind waren bepalend voor deze wedstrijd. Ook voor de meegekomen supporters Anke, Kelly & Nienke die ondanks de fikse storm toch enorm steunden vanaf de zijlijn was het bar koud in de dug-out. Het was een leuke eerste helft, die in de 2de helft nog alle kanten op kon gaan.

Net na rust moest Niels Langens geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Joost Pieterse.

Sander Megens verliet ook even het veld vanwege een blessure aan zijn gezicht, die behandeld moest worden. Maar zo hard als hij is speelde hij heel de wedstrijd netjes uit en heeft keihard gewerkt op het middenveld. Het veld werd steeds moeilijker bespeelbaar door de regen en de wind. Alex van Cruchten heeft zich laten wisselen door coach Hans van Buul. De coach bracht de Benjamin van het 10e, Niels van Venrooij. Hierdoor kwamen er een paar positiewisselingen.

In de aanval speelden nu Arno van de Akker samen met Joost Pieterse. Nick van der Biezen vormde samen met Sander Megens het hart op het middenveld en zij werden op de vleugels ondersteund door de ingevallen Laurenz  Maas (meteen na rust voor Christian Gielis) en Niels van Venrooij. Door een mooie aanval kwam MKB op voorsprong. De hardwerkende Nalsey Zimmerman dekte de spits van MKB goed af, maar de spits maakte de aanval goed af. 1-0 voor MKB. Hierdoor ging HVCH volledig in de aanval. Peter Dielissen kwam vanuit de verdediging het middenveld ondersteunen, waardoor Bart Kuppen, Walter van Aalst en Nalsey  Zimmerman de verdediging vormden. Vanuit het middenveld schoof Nick van der Biezen weer door naar de spits positie. Na een prachtige lob van Arno van de Akker op Laurenz Maas stond het 1-1. Maas kopte de bal goed binnen. De voetbalvrouwen die naast de geblesseerde Bart Broeksteeg de bank vulden, zetten spontaan de wave in. De letters L..A..U..R..enz. werden gescandeerd! Met nog een paar minuten te spelen ging HVCH weer voetballen met de opstelling zoals het de 2de helft begon. Na een paar spannende slotminuten bleef de eindstand 1-1. Tevreden gingen de spelers van beide teams douchen.

De wedstrijd werd nabesproken door alle spelers onder het genot van een pilsje, AA-tje en iets fris..

Doel: Willy van de Akker;

Verdediging: Bart Kuppen, Christian Gielis (Laurenz Maas 46), Walter v Aalst, Nalsey Zimmerman;
Middenveld: Sander Megens, Niels Langens (Joost Pieterse 55), Arno vd Akker en Peter Dielissen;

Aanval: Alex v Cruchten (Niels v Venrooij 46), Nick vd Biezen.