VERSLAG

HVCH werkt in een slechte wedstrijd aan het doelsaldo

18/11 - SCHAIJK – Op een koude winterdag in november betraden de spelers uit Heesch het bevroren veld in Schaijk om aan te treden tegen de plaatselijke club DAW. De doelstelling was om niet opnieuw te verliezen tegen een club uit de onderste regionen. Zonder al te grootst te spelen is het toch weer gelukt om voor de zesde keer dit seizoen een uit wedstrijd te winnen, het werd 0-7 en hierdoor blijft HVCH meedoen in de subtop.

voorbereiding

Voor de wedstrijd stonden de meeste spelers te popelen om te mogen spelen, aangezien het voor sommige al weer twee geleden was sinds het laatste balcontact. Op een blessure van Casper vd Broek na hadden we een behoorlijke fitte selectie. Arno vd Akker en Rob vd Goor waren weer teruggekeerd na blessures. Hierdoor had trainer v Buul genoeg mogelijkheden om mooie opstelling uit zijn hoed te toveren.

wedstrijdverslag

Vanaf de eerste minuut was te zien dat men bij HVCH wel gemotiveerd was, maar dat dit niet direct resulteerde in goed voetbal. Desalniettemin kwamen we al vroeg op voorsprong. Niels v Venrooij kwam goed op over links en gaf de bal voor op enkele spelers van HVCH die vrij stonden in de zestien meter, Nick vd Biezen was het meest alert en kon de bal vrij eenvoudig inschuiven. Er werden veel kansen gecreëerd door HVCH maar dit resulterende nog niet in doelpunten, totdat Peter Dielissen in de 34ste minuut mocht aanleggen voor een vrije trap op de rand van de zestien. Hij zag de muur steeds meer naar links trekken waardoor hij de mogelijkheid zag de bal met een droge knal in rechterhoek te schieten. Vlak voor rust werd het 0-3 voor HVCH nadat Laurenz Maas rond de middenlijn de bal veroverde en naar het doel soleerde. Zodoende kon HVCH gaan rusten met een comfortabele 0-3 rust stand, terwijl er van DAW nog niet al te veel dreiging was uitgegaan.

In de tweede helft werden er door de coach enkele omzettingen gedaan. Rob vd Goor moest geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Joost Pieterse. Uit tactisch oogpunt werden Walter v Aalst en Bart Broeksteeg ingebracht voor respectievelijk Arno vd Akker en Niels v Venrooij. De tweede helft ging verder met waar het in de eerst helft was gebleven, HVCH viel aan en DAW kon hier slecht met een spaarzame counter iets tegenoverstellen. Al vrij snel stuurde Peter Dielissen Nick vd Biezen goed diep en deze bleef rustig oog in oog met de keeper. Langzaam bouwde HVCH de score uit nadat Bart Broeksteeg op de goede plek stond om een rebound van een schot van Laurenz Maas binnen te werken. In de 72ste minuut zette Laurenz Maas opnieuw Bart Broeksteeg aan het werk, met een goede steekpass stuurde hij Bart alleen op de keeper af welke met wat geluk werd omspeeld, op dit moment werd hij van achteren neergehaald. De scheids zag echter de bal het doel in rollen en gaf voordeel. Dit betekende de 0-6. Niet veel later maakte Laurenz een goede aanval af na voorbereidend werk van Nick vd Biezen en Peter Dielissen. In de slotfase kwamen er nog een aantal goede mogelijkheden, maar deze werden niet benut. Ook werd er nog een prachtig doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Ook een laatste solo van Laurenz die 6 tegenstanders uitspeelde belandde via de keeper op de paal. Hierdoor bleef de eindstand steken op 0-7.

Nabeschouwing

Deze wedstrijd in het oogpunt houdende is er voor de trainer nog een hoop werk te verrichten om de ploeg klaar te stomen voor de topper tegen Nooit Gedacht aankomende week, want als we hetzelfde niveau halen als deze dag zullen we een zware dobber krijgen.

verslag: Bart Broeksteeg

DAW 8 - HVCH 10 0 - 7