OVC’63 3 - HVCH 10 : 2 - 3

Voorbeschouwing

Na het teleurstellende verlies van vorige week zijn we gebrand op een goed resultaat tegen het elftal van Oijen. Sommigen hebben de avond ervoor (te) diep in het glaasje gekeken, anderen hebben een wat professionelere voorbereiding gehad. Zoals elke week heeft onze coach tot diep in de nacht nagedacht over de ideale opstelling.

De 1e helft

HVCH 10 begint goed aan de wedstrijd. We hebben meteen controle over de bal en al vrij vroeg komen we op een 0-1 voorsprong. Na aangeven van Niels L. schiet Bart B. vanaf de rand van de zestien meter de bal laag in het net. Er moet gezegd worden dat de keeper van Oijen niet geheel vrij ging bij dit doelpunt.

Na deze goede start neemt HVCH wat gas terug. De tegenstander met voorin twee sterke spelers houden onze verdedigers druk bezig. Halverwege de 1e helft wordt een voorzet ongelukkig verwerkt tot corner door een van onze verdedigers. De hoekschop wordt afgeweerd maar in de rebound wordt de voorzet vrij ingekopt door een van de kopsterke tegenstander 1-1.

Na de goal gaat het spel beide kanten op. Zonder echte kansen te creëren hebben beide ploegen een min of meer gelijk percentage balbezit. Na 35 minuten krijgt Nick aan de linkerkant van het veld de bal in bezit. Met een mooie schaar passeert hij ter hoogte van de zestien metergebied zijn tegenstander. Na deze passeerbeweging kan hij met zijn linker de bal voor de goal brengen. De voorzet komt precies terecht op het hoofd van Alex. Hij kopt de bal vanaf de 2e paal diagonaal onder de keeper door: 1-2!

2e helft

Onze tegenstanders zijn fris uit de kleedkamer gekomen en maken een goede start. Aan hun aanvallend spel is af te zien dat ze de 1-2 achterstand goed willen maken.
Na 10 minuten spelen valt Rob met een rugblessure uit en wordt hij vervangen door Niels L.

Onze verdediging heeft het de 2e helft niet gemakkelijk met de aanvallers van Oijen.
Met name Bart K. heeft moeite met zijn zwaarlijvige tegenstander. Verder vecht Casper stevige duels uit met zijn sterke tegenstander.

De Oijense spelers krijgen meer grip op het spel en worden steeds gevaarlijker. Zo kunnen Niels L. en Walter beide de bal ternauwernood van de doellijn halen en zo de gelijkmaker voorkomen. Zelf creëren we enkele kansen maar helaas zijn onze spelers niet instaat de kansen te verzilveren en de voorsprong te vergroten.

Halverwege de 2e helft krijgt de vijandelijke spits de bal in de voeten na een ongelukkige terugspeelbal van een van onze verdedigers. De Oijenaar denkt niet na maar haalt vanaf de penaltystip hard uit op doel. Via de onderkant van de lat verdwijnt de bal in het net: 2-2.

Door de aanvallende instelling van Oijen ontstaat er steeds meer ruimte op het middenveld. Helaas weten we niet direct te profiteren van deze ruimte. Totdat Casper aan de linkerkant van het veld ter hoogte van de middellijn de bal in de voeten krijgt. Onze linksachter begint aan een solo langs zijlijn en achterlijn totdat hij de zestien meter binnengedrongen is. Hij geeft de bal voor en met wat geluk komt de bal recht voor de voeten van Alex. Onze spits doet het enige juiste in deze situatie: hij schiet de bal richting goal: 2-3

Na onze voorsprong creëren we nog enkele kansen maar helaas kunnen we deze niet verzilveren. Onze tegenstander trekt nog feller ten strijde. Met het uitzicht op een nederlaag verliezen ze de waarden van fair play uit het oog. Onze spelers moeten regelmatig een late trap ontvangen en Bart K. krijgt zelfs een elleboog tegen de borst.

De scheidsrechter heeft onder zijn tenue duidelijk een shirt van Oijen aan. Hij ziet veel vergrijpen van de Oijense voetballers door de vingers. Terwijl hij een aantal keer dubieus fluit in het voordeel van onze tegenstanders.

De scheidsrechtelijke dwalingen zorgen er echter niet voor dat we de moed opgeven. Alleen Bart B. uit zich (terecht) verbaal niet zo netjes tegen de scheidsrechter en krijgt een gele prent.

De laatste minuten van de wedstrijd verlopen hectisch. Laurenz moet het veld verlaten met een blessure, hij wordt vervangen door Joost. De tegenstander zet alles op alles om een punt te pakken in deze wedstrijd en mag zelfs nog 2 corners nemen. Onze keeper Willy houdt ons op de been met een prachtige redding na een onhoudbaar lijkend schot van de vijandelijke spits.

Bij het laatste fluitsignaal zijn we allen zeer blij met deze overwinning.

Nabeschouwing

Onder het genot van een pilsje (of frisdrank voor de BOB) wordt de wedstrijd nabesproken.
We hebben met zijn allen een goede inzet getoond. Door het harde werken van het gehele team hebben we een goede en verdiende zege geboekt.

Doel: Willy van de Akker;

Verdediging: Bart Kuppen, Christian Gielis (Peter Dielissen), Walter v Aalst, Nalsey Zimmerman (Laurenz Maas);

Middenveld: Casper vd Broek, Niels Langens (Rob vd Goor), Bart Broeksteeg en Joost Pieterse (Sander Megens);

Aanval: Alex v Cruchten, Nick vd Biezen.